واگذاری ۳ بنای تاریخی برای مرمت و احیا / جذب ۴۴ میلیارد تومان اعتبار بخش خصوصی

مدیر واحد اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق توسعه و احیا گفت: با برگزاری مزایده اخیر، سه بنای تاریخی قلعه امیر مفخم دزک شهرکرد، خانه پیرمرادی سنندج و خانه شهریاری یزد برای مشارکت در امر مرمت و احیا، به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی سپرده شد.

به گزارش میراث آریا، علی اصغر رمضانی‌نژاد، مدیر واحد اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق توسعه و احیا گفت: با برگزاری مزایده اخیر، سه بنای تاریخی قلعه امیر مفخم دزک شهرکرد، خانه پیرمرادی سنندج و خانه شهریاری یزد، برای مشارکت در امر مرمت و احیا، به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی سپرده شد.

او ادامه داد: با برگزاری این مزایده، علاوه بر اینکه حدودا ۴۴ میلیارد تومان اعتبارات بخش خصوصی برای مرمت بناهای تاریخی کشور، جذب شد، در هزینه‌های دولت برای مرمت این بناها نیز صرفه‌جویی به عمل آمد.

مدیر واحد اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق توسعه و احیا افزود: با برگزاری این مزایده، علاوه بر جذب اعتبارات بخش خصوصی در زمینه مرمت، مبالغ اجاره ماهانه این بناها در دوره بهره‌برداری نیز، به خزانه واریز شده و در قالب درآمدهای ملی، در مسیر توسعه کشور هزینه می‌شود.

او تصریح کرد: این سه بنا در قالب کاربری‌های فرهنگی، اقامتی و پذیرایی و با نظارت کارشناسان فنی و بهره‌برداری صندوق توسعه و احیا، مرمت و راه‌اندازی خواهد شد و در اختیار زیرساخت‌های گردشگری قرار می‌گیرد.

نهضت احیای بناهای تاریخی در خدمت اشتغال بومی

رمضانی‌نژاد به تاثیر احیای این بناهای در چرخه اقتصاد گردشگری استان‌ها اشاره کرد و گفت: در طول مرمت این بناها، بیش از ۶۰ نفر در قالب تیم های مختلف فنی و تاسیساتی مشغول به کار خواهند شد.

مدیر واحد اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق توسعه و احیا اضافه کرد: با پایان مرمت و آغاز بهره‌برداری از این بناها، بیش از ۷۰ نفر از نیروهای بومی نیز به طور مستقیم در این بناها مشغول به کار خواهند شد و از این نظر نیز تاثیر مستقیمی در رونق اشتغال در محل و منطقه خواهد داشت.

رمضانی‌نژاد خاطرنشان کرد: این واگذاری در قالب ششمین مزایده صندوق توسعه و احیا در سال جاری انجام شد و نهضت احیای بناهای تاریخی از سوی صندوق با جدیت ادامه خواهد یافت.

هر ۲۰ روز، افتتاح یک بنای تاریخی

مدیر واحد اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق تصریح کرد: با واگذاری‌های موفقی که در هفت ماهه پایانی سال گذشته در صندوق انجام شده است، در سال جاری به طور متوسط هر 20 روز یک بنای تاریخی را بازگشایی کرده و درهای آن را به روی مردم و گردشگران باز می‌کنیم.

رمضانی‌نژاد با اشاره به تاثیرات اجتماعی نهضت احیای بناهای تاریخی، تاکید کرد: احیای بناهای تاریخی که عموما در دل بافت‌های تاریخی شهرها قرار دارد، باعث کاهش بزهکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی در این مناطق می‌شود و بافت‌های فرسوده را به چرخه اقتصاد و زندگی شهری باز می‌گرداند.

او در انتها تصریح کرد: مزایده‌های صندوق توسعه و احیا، در قالب سامانه تدارکات الکترونیک دولت یا ستاد ایران، به صورت کاملا شفاف و با حضور نهادهای نظارتی برگزار می‌شود و بناهای تاریخی صرفا به شرط مرمت و «واگذاری در مدت معین» به سرمایه‌گذاران سپرده می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403090600328
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha